Erikoispalvelut

Kuvankäsittely
Taustanvaihto
Muistikortin elvytys

KUVAKIRJAT
EDULLISESTI
NETISTÄ!

Kuvakirjaan koostat
muistot kätevästi!

Onko kännykkään kertynyt tuhansia kuvia?
Kuvakirja säilyttää muistot jälkipolville.

Tee hauska kirja vauhdikkaista lasten,
lemmikkien tai polttarien kuvista.

Comic Book
vain alk.
17 €

Suuri A4 pystykoko.
Kuin aito sarjakuva-albumi omista kuvista.
Kivoja clipartteja!

Tilaa edullinen kuvakirja vaikka kännykällä kotiin!

TESTAA!

 

 

Muistikortin elvytysHinta / 16 GB / kortti 39,90
Seuraavat 16 GB / kortti + 9,90 €
Käsittelymaksu jos kuvia ei löydy 14,90 €

Hinta on per 16 GB, eli esim. täysi 32 GB kortinelvytys maksaa 39,90 + 9,90 = 49,80 €.
Veloitus on löytyneiden tiedostojen määrästä, eli vajaata korttia
ei toki veloiteta kortin nimelliskoon mukaan.

16 GB on siis minimiveloitus tai kääntäen,
tarjoamme tuohon hintaan 16 GB sisältöön asti.
Jos tiedostot mahtuvat 8 GB tikulle näin tehdään
ja hinta on edelleen 39,90 €.

Löydetyt tiedostot talletetaan USB-tikulle, joka kuuluu hintaan.
Kortille niitä ei enää palauteta.

Ohjelma löytää myös vioittuneita tiedostoja jotka eivät toimi. Samoin yleensä mukaan tulevat myös kameran minikokoiset esikatselukuvat. Tiedostoja ei voida meidän toimestamme käydä yksitellen läpi, vaan laitamme mukaan kaikki mitä ohjelma löytää.

Samoin videotiedostoja löytyy monesti useita ja ohjelma yrittää tehdä löytämistään hajonneistakin tiedostoista toimivia. Monet videot eivät yleensä toimi ja jokin taas toimii. Niiden testausta ei voida mitenkään tehdä meillä vaan se jää asiakkaan tehtäväksi.

Käyttämämme ohjelma etsii kortilta kuva- ja mediatiedostoja vaikka niitä ei normaalisti enää näkyisi kameralla tai tietokoneella. Käytämme Linux-konetta ja ohjelma löytää testiemme mukaan paremmin kuvia kuin netistä ilmaiseksi PC:lle ladattavat ohjelmistot.

Jos kortista ei löydetä mitään, syynä voi olla esimerkiksi fyysisesti vaurioitunut kortti. Monet kortit ovat pieniä ja hentoisia ja niiden pieni taittaminen laitteesta ottaessa voi rikkoa kortin.

 

Jos mitään ei löydy, laitamme mukaan IT-Tohtorien yhteystiedot. Se on pääosin kiintolevyjä elvyttävä yritys jonka minimiveloitus on alkaen 150 €. He avaavat kortin ja ottavat suoraan yhteyden kortin piiriin. Laitteet ovat erittäin kalliita lisensseineen ja työ vaatii erikoisosaajan, joka manuaalisesti kasaa hajonneita tiedostoja. Lisäksi he voivat kolvata fyysisesti vaurioituneita kortteja.
Mutta, fyysisesti vaurioituneen MicroSD-kortin korjaus ei kannata, se olisi alkaen 1000 € minimalistisen koon ja työn vaikeuden vuoksi.Card Error? Muistikortti ei toimi?

Korttien sekoiluun on useita syitä ja niitä tuodaan esim. Ateneuminkujalle elvytettäväksi keskimäärin yksi päivässä. Kuvatiedostoja löytyy n. 80 %:sta kortteja. Yleensä suurin osa tiedostoista on ok, mutta ehkä n. 5 % on vaurioitunut.


Kuvat näkyvät kamerassa, mutta eivät tietokoneessa tai valokuvausliikkeen automaatissa?

Kuvat voivat näkyä kameralla normaalisti, mutta kun kamera kytketään tietokoneeseen tai muistikortti laitetaan tietokoneessa olevaan kortinlukijaan (esim. liikkeessämme), kuvat eivät ehkä enää näykään tai koko tietokone voi mennä jumiin. Tämä siksi että vioittunut kortti jumittaa Windowsin, kamerassahan Windowsia ei ole...

Lisäksi jotkin kamerat tekevät kuvasta erikseen taustanäytössä olevan esikatselukuvan niiden selaamisen nopeuttamiseksi. Ne voivat olla kunnossa, mutta kun varsinaisia kuvatiedostoja aletaan siirtää tietokoneelle jokin niistä on vaurioitunut eikä koko kortti toimi.

Yleensä pelastusohjelma löytää kortilta muutamia vaurioituneita kuvatiedostoja jotka eivät enää aukea. Se riittää kortin jumittamiseen tai siihen, että esimerkiksi kaikkien kuvien avaamisyritys asiakaspäätteellä tai siirto tietokoneelle epäonnistuu.

 

.encryptfs-tiedostoja?

Jos korttiin on testattu jotain tiedonpalautusohjelmaa ja löytyy vain .encryptfs -tiedostoja tai .jpg sekä videotiedostoja jotka eivät aukea. Eivät siis näytä minkäänlaista esikatselua ja ovat normaalin kokoisia, noin 2000-4000 kt.

Tiedostot saattavat näkyä korttia tietokoneella katsottaessa .jpg-kuvina, mutta ne eivät aukea salauksen vuoksi.

Nykypäivän puhelimista suurin osa cryptaa muistikortit automaattisesti. Jos kortti on suoraan siirretty toiseen puhelimeen tai yritetään lukea korttia tietokoneella, kannattaa ensin kokeilla aukeavatko kuvat alkuperäisessä puhelimessa ja siirtää ne sitä kautta kaapelilla koneelle.

Jos kuvat eivät näy alkuperäisessäkään puhelimessa, voi yrittää palauttaa tiedostot tuolta kortilta on asentaa samaan puhelimeen jonkiasteinen tietojenpalautusohjelma ja scannata kortti sillä.
Kryptaukseen ei ole purkuohjelmaa niin kuin esimerkiksi Windowsin Bitlockeriin vaan se on täysin puhelinkohtainen. Mikäli puhelin ei suoraan tunnista korttia, niin mitään ei juurikaan ole tehtävissä.

Eli kortti alkuperäiseen puhelimeen ja katsotaan Play kaupasta tai Applestoresta haulla “File recovery” appsi ja koetetaan saada kuvat sillä esiin.
Neuvoilla ei ole mitään takuuta. Ne on kuitenkin saatu pelkästään tietojenpalautusta tekevältä yritykseltä.

 


Korttien käsittelyohjeita

SISUSTA
OMILLA
KUVILLA


Kuva canvastaulusta


Tutustu Canvastauluihin